Кафене за бебета и мами


Haricot Magique!

С носталгия си спомням за дългите кафета, изпити на спокойствие в България и Естония. И на двете места лесно можех да намеря подходящи заведения с детски кът към тях. Недоумявах защо никой в Белгия не прави нещо подобно… И така един ден съвсем случайно попаднах на статия за новооткрито кафене в Брюксел с детски кът. Тъй като френският съвсем не ми е най-силната страна, една приятелка се престраши преди мен да го посети, а после отидохме заедно.

Първите впечатления са за едно спокойно, цветно и уютно местенце. Намерихме лесно места за паркиране, избрахме си свободна маса, поръчахме си лате и ябълков сок и децата тръгнаха на разузнаване.

Идеята на кафенето е да можеш да се отпуснеш и да изпиеш нещо топло, докато децата играят. Има бебешки столчета, място за паркиране на колички, място за преповиване и разбира се – детски кът, пълен с играчки. Собствениците са мили и услужливи, но някак си по белгийски. Предложиха ни да затоплят детската храна, която си носихме и дори да измият шишето от току-що изпитото мляко, но същевременно непрекъснато следяха къде ходят децата, правеха забележки и предупреждаваха да не се пипат играчките за продан.

Би станало още по-приятно място, ако сложат вратички на изходите от детския кът. Ако сте с послушно дете, може и да успеете да си пийнете кафе, но ако имате хала като моята, ще тичате през цялото време да си гоните любопитното съкровище и да му повтаряте да не се пъха зад бара, да не ближе витрините на прозорците, да не отмъква играчките, предназначени за продан и да не се завира под масите между краката на другите гости 🙂 Две вратички от Икеа за по 20 евро биха решили тези проблеми. Докато (ако) ги сложат, водете си с вас помощник и се редувайте в пиенето на кафе 😉

В кафенето се предлагат дрехи, играчки, органични храни, бебешки храни, различни напитки, салати и кишове. Играчките и дрехите ни се сториха малко скъпи, но пък винаги има промоции.

Адрес:
Avenue Louis Bertrand 22
1030 Schaerbeek

http://blog.haricotmagique.be/cafe-poussette/

http://www.facebook.com/haricotmagique.be

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s