Топ 10: Детски клубове в Брюксел


stardust

Plaines de jeux couvertes à Bruxelles

Когато вали, духа силен вятър, децата ви побъркват или ви се пие кафе с приятел, но ремаркетата са плътно до вас – просто отидете на детски клуб!

Вариантите в Брюксел са предостатъчно, всеки един детски клуб има различни атракции и може да избирате в зависимост от предпочитанията, възрастта на децата  или близостта до вашия дом. Вижте нашия списък с места на закрито за пързаляне, подскачане, търкаляне, катерене и всякакви други видове лудуване. Детските клубове са също и алтернатива за организиране на рожден ден или празненство с деца. Ако в приятелския ви кръг преобладават семейства с малки деца, организирайте съботното кафе или неделния обяд в някое от тези местенца. В някои от клубовете има безплатен интернет и добър избор от списания, така че без угризения може да оставите някой уикенд таткото са се позабавлява с децата, докато вие се поглезите с шопинг 🙂

Някои от детските клубове са добре обзаведени, просторни и поддържани. Други, обаче, са доста занемарени, задушни, прашни и клаустрофобични. Ще направим кратък обзор на най-популярните детски клубове в Брюксел, за да ви помогнем да изберете къде да заведете децата. Ако сме пропуснали да напишем за вашето любимо място, ще се радваме да ни пратите допълнителна информация.

Полезни съвети:

  • Обуйте и на децата, и на себе си плътни чорапи или пантофи, за да тичате спокойно из детския клуб.
  • Вземете монети – вашето съкровище ще ви изнудва регулярно, за да поиграе на някоя игра, да си купи поредното топче или да си вземе сладолед.
  • Пригответе си пари в брой – в повечето детски клубове не приемат плащане с карта.
  • Облечете на децата ярки дрехи – така ще ги забелязвате лесно когато ги изгубите от поглед.
  • Вземете резервен чифт дрешки за малките палавници – нагледали сме се на бебешки дупета, които стоят голи, докато мама търси с какво да замени намокрения панталон.
  • Проучете предварително какво има за ядене в детския клуб, защото често се оказвате с гладно и уморено дете, за което няма нищо подходящо в менюто. Носете си плод, вода, бисквити – ще спасят положението временно.
  • Не във всички тоалетни ще откриете тоалетна хартия, банално е, но си носете мокри и сухи кърпи.

Списъкът се получи почти като този за раждане, така че със сигурност имате опит 🙂

Най-голям:

Stardust Парк (на снимката по-горе)
1190 Forest

Огромен хангар за игри, близо 4000 m2. Гигантски атракции, блъскащи колички, влакче, картинг, водни лодки… Сутрин е по-спокойно, следобед почват да идват компаниите за рожден ден и става доста шумно и пренаселено. Чистотата не им е приоритет. Но пък бистрото за родители е прекрасно – има достатъчно богат избор на храна, безлатен Wi-Fi, нивото е над атракциите и през големите прозорци може лесно да наблюдавате децата, особено ако са с по-ярки дрехи.

Плюсове: Плащане с карта, разнообразни атракциони, нормална храна

Минуси: Не особено чисто, висока такса, трудно паркиране

Stardust Park
Avenue Du Globe, 36
1190 Forest
Тел: 02 306 53 69
http://www.stardustpark.be

Най-голям лабиринт:

Planet Kids
1933 Sterrebeek

Намира се на 5 минути път с кола от магазин Ikea Zaventem – Sterrebeek, Planet Kids ни се стори хубаво, но захабено място. Пренаселено, но има голяма закрита тераса.. Персонала е сърдечен и приветлив. Масите за хранене се намират в непосредствена близост до стаите за игра. Ако имате късмета да изгрее слънцето, опитайте игралната площадка навън – рали писта, оборудвана с бензионостанция, светофари, автомивка и кръгово движение. Множество катерушки и пързалки. Огромен лабиринт, опасващ цялото заведение. Ако загубите детето от поглед, може да го проследите на мониторите.

Цени:

Меню сряда промоция: 1 час безплатен при поръчка на детско меню

Вход за цял ден: 8 €.

Достъп за 1 час: 5 €

Деца под 2 години: 2,50 €.

Planet Kids
Grotegeeststraat, 10
1933 Sterrebeek
02 784 28 26
http://www.planetkids.be/en

https://www.facebook.com/pages/Planet-Kids/67711416000?fref=ts

Най-клаустрофобично:

Funny Club
1200 Woluwe-Saint-Lambert

Масите са точно до детския кът

Ако децата го харесат, родителите често трябва да се примирят. Били сме там 2 пъти. Първият път имаше парти за Хелоуин, което се оказа доста забавно. Асортиментът на храна и напитки е доста беден. Създава се впечатление за тъмно и тясно място, с не много високи тавани. Задушно е. Има само едно голямо съоръжение за катерене с пързалки и сферични клетки и доста деца, тичащи вътре в него. В дъното на залата има батут, който не винаги е надут. Доста интензивен шум. Съвсем малко пространство за децата под 4 години. Не е нашият любим. Цена: 5 € / дете за 1 час. 7 € / дете за цял ден.

Funny Club
7 Place J.B. Degrooff
(Avenue Georges Henri, +/- à la hauteur du n°278)
1200 Bruxelles Woluwé St Lambert
02 732 15 00
http://www.funnyclub.be

Най-удобното:

Rainbow Kids
1160 Auderghem

Залата за Лего на фона на две от пързалките

В Rainbow Kids ходим често, защото е на удобно място в рамките на града. Там сме празнували и един от рождениете ни дни. Детската площадка е 1200 m2 на два етажа. Лабиринти, огромни пързалки, стая с големи кубчета лего, отделно зала за по-малките деца. Внимание – ако загубите детето си от поглед, потърсете го на втория етаж при електронните игри 🙂 Всеки петък детска дискотека. Кафене, безплатен безжичен интернет, списания. За ядене не се предлага нищо. Светло и с добра климатицазия. Вход: 8 € / дете (2 години +) за цял ден.

Rainbow Kids
1308, Chaussée де Wavre
1160 Auderghem
0478 044 569
http://www.rainbowkids.eu/

Нашият фаворит:

Kid’s Fantasyland Linkebeek

1630 Linkebeek
Нашето подробно ревю тук

Бебешкият кът

Въпреки, че е доста отдалечено от нашия дом, Kid’s Fantasyland е нашият любим детски клуб. Чист, просторен, разнообразен – чудесно място и за малкото и за голямото ни дете. Персоналът е любезен и приветлив. Празнувахме рожден ден там като наехме една от няколкото тематични зали. Това беше чудесна възможност за нас да поканим повече гости на разумна цена, да осигурим за всички вкусна домашна храна и напитки и да си внесем торта по поръчка. Менюто в клуба също е разнообразно. До 12 часа е по-слабо посетено и по-спокойно. Има безплатен интернет и достатъчно голям паркинг. За съжаление, няма плащане с карти. Повече информация за клуба може да намерите тук. Цена – 8 евро за цял ден. Вземете си допълнително монети за картинга 😉

Kid’s Fantasyland Linkebeek
Chée Alsemberg of 51
1630 Linkebeek
02 332 16 42
http://www.kidsfantasyland.be

https://www.facebook.com/kidsfantasy.land?fref=ts

Очаквайте продължение 🙂

Вашият коментар